marți, 16 februarie 2010

Donor.ro: statistici

STATISTICI CRTS Iasi
Conform unei statistici realizate la centrul regional de transfuzii sange din Iasi (CRTS Iasi) conform datelor din ultimii 6 ani, comparand si cu situatiile centralizate pe grupe de varsta si sex, se constata urmatoarele:
• a crescut numarul de donatori fidelizati cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, raportat la numarul donatorilor cu varsta peste 30 de ani; a scazut numarul de donatori cu varsta peste 45 de ani;
• donatorii de sex masculin sunt mai multi decat cei de sex feminin, dar in ultimii ani, procentul de donatori de sex feminin a crescut (in prezent este de aproximativ 40%);
• donatorii fidelizati (cei care doneaza de mai multe ori pe an) sunt aproximativ 60% din total donatori
CELE MAI SOLICITATE GRUPE la nivel de CTS Iasi
Cele mai solicitate grupe : A pozitiv si 0 pozitiv, dar cel mai greu de gasit sunt cele cu Rh negativ, cu mentiune speciala pentru AB negativ si 0 negativ (masa eritrocitara 0 negativ se poate administra in locul oricarei grupe, intr-o urgenta).
STATISTICI Donor.ro
LOCALIZARE: Cei mai multi membri Donor.ro sunt din Iasi (48%) si Bucuresti-Ilfov (25%), urmate de Bacau, Cluj si Timis (cu cate 3%).
SEX: Numai 36% din membrii Donor.ro sunt de sex masculin.
GRUPE prezente pe site
Cei mai multi membri inscrisi pe Donor.ro au grupa A2 pozitiv si B3 pozitiv. Cei mai putini membri au B3 negativ si AB4 negativ.
Nu trebuie pierdut din vedere insa ca 24% din membrii inscrisi nu isi cunosc fie grupa, fie Rh-ul, fie amandoua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu