miercuri, 24 noiembrie 2010

500 de donatori in campania de donare de sange initiata de Petrom

Petrom a desfasurat prima campanie de donare de sange din Romania care incurajeaza donarea voluntara, neremunerata
• In perioada 18 octombrie – 11 noiembrie Petrom a desfasurat prima campanie de donare de sange voluntara in cadrul careia donatorii nu au primit recompense materiale;
• Campania a strans aproximativ 500 de donatori din noua orase ;
• Petrom, in parteneriat cu Institutul Național de Hematologie, Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Asociația React si-au propus incurajarea donarii responsabile si neremunerate si fidelizarea donatorilor.
Conform datelor de la Institutul National de Hematologie Transfuzionala, timp de trei saptamani, la nivel national, s-au recoltat 487 de unitati de sange, care pot salva viata a peste 700 de pacienti. Totodata, campania demarata de Petrom a dorit sa promoveze si importanta fidelizarii donatorilor si asta pentru ca sangele nu poate fi pastrat mai mult de 30 de zile in rezervele spitalelor, in timp ce nevoia de sange este constanta. De aceea, persoanele care indeplinesc conditiile de donare ar trebui sa doneze sange de trei ori pe an. Pe site-ul www.donor.ro, comunitatea online a donatorilor permanenti din Romania, sunt mentionate toate centrele permanente de transfuzie sanguina din tara. Tot aici, sunt postate cereri de donare de sange, iar ca membru, esti anunţat cand poţi ajuta in cazurile extrem de dificile.
Bucureşti, 19 noiembrie, 2010 – In perioada 18 octombrie – 11 noiembrie 2010, Petrom a desfasurat, in parteneriat cu Institutul National de Hematologie, Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Asociatia React o campanie de donare de sange in care romanii nu au primit bonuri de masa sau alte beneficii, in vederea cresterii calitatii sangelui donat si a fidelizarii pe principii corecte, de voluntariat, a donatorilor.
Conform legislatiei in vigoare privind donarea de sange, donatorii beneficiaza de bonuri de masa, 50% reducere la transportul in comun pentru o luna si o zi libera de la locul de munca. Campania Petrom a adunat in mai putin de o luna aproximativ 500 de oameni din noua orase care au donat sange fara a primi niciun beneficiu material. Programul si-a propus educarea si responsabilizarea romanilor in ceea ce priveste importanta donarii de sange si fidelizarea acestora ca donatori permanenti si s-a adresat atat angajatilor Petrom, cat si comunitatilor in care compania isi desfasoara activitatea.
Centrele Mobile de Donare au fost amplasate in noua orase din Romania: Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Suplacu de Barcau, Oradea, Moinesti si Bacau. Cei mai multi donatori voluntari s-au inregistrat in Capitala, unde s-au colectat 242 de unitati de sange. La nivel national, in Timisoara au donat 57 de voluntari, in Constanta 47, in Ploiesti 30, in Oradea 42, in Bacau 35, iar in Craiova au donat 34 de persoane.
„In Romania inca nu exista o cultura a voluntariatului asa cum se intampla in alte tari din Europa. Donarea de sange este privita ca o modalitate de castig personal, iar acest lucru, de cele mai multe ori, nu-i ajuta pe cei care au nevoie de sange. Am demarat aceasta campanie pentru ca donatorii sa o faca din convingere si nu din nevoia de a supravietui. Astfel cresc sansele ca sangele donat sa poate fi folosit. Programul nostru a adunat 500 de oameni care vor contribui la salvarea a peste 700 de vieti si asta e ceea ce conteaza!” declara Mona Nicolici, CSR Communication Manager Petrom.
„Programul Petrom reprezinta un prim pas in educarea oamenilor privind donarea voluntara. Suntem bucurosi ca oameni au constientizat importanta actiunii noastre. In centrele de donare de sange implicate in acest proiect, numarul de colecte a crescut, iar impactul populatiei a fost unul pozitiv. Primul pas, in constientizarea importantei donarii voluntare a fost facut cu ajutorul Petrom, prin demararea acestei campanii si prin implicarea angajatilor sai. Mai avem nevoie de astfel de campanii pentru a educa publicul donator din Romania spre o atitudine de voluntariat”, ne spune Dna. Dr. Doina Gosa, Director la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu